Módní trendy podzim/zima 2016

Začátek podzimu může být pro mnohé trochu depresivní, tak si ho pojďme zpříjemnit a představit si ty nejžhavější trendy nadcházející chladné sezóny.

Rockové osmdesátky

img

Podzim se ponese v duchu zatracovaných 80tých let za zvuku rockových skladeb Aerosmith, The Rolling Stones a popových hitovek Michaela Jacksona a Madonny. Připravte se na spoustu kůže, záplavu volánů, síťované punčochy, neonové barvičky, zvířecí potisky a krátké vrstvené minisukně. Maxi hitem čerpajícím z osmdesátých let je detail odhalených nebo nesymetrických ramen. I když se to může zdát v chladnějším počasí trochu nepraktické, volnější svetr ležérně odhalující jedno rameno působí velmi žensky a lehce koketně.

Na retro vlně sedmdesátých let

img

Boho trend sedmdesátých let se statečně držel na módním výsluní několik sezón. Letos se začíná pomalu vytrácet, i když stále patří mezi hlavní trendy podzimu. Plisované sukně z minulého roku tak zcela jistě užijete i letos, stejně tak i kožené bundičky, přírodní barvy v čele s hnědou, džínové kalhoty vysoko do pasu s lehce rozšířenými nohavicemi do zvonu a mohutné kožešiny. Současný trend se ubírá spíše směrem amerického západu á la cowgirl a velmi výrazné jsou také disco motivy jako třeba pas přeštípnutý objemným metalickým páskem ve stylu hudební skupiny Abba.

Pod čínským vlivem

img

Luxusní čínské materiály a motivy ze staré Číny inspirovaly letos mnoho z předních módních návrhářů včetně Gucciho, Alexandra McQueena a Erdema k vytvoření dech beroucích modelů. Pro běžné smrtelníky možná trochu nedosažitelné. Módní řetězce jsou však všímavé a rychle vytvoří své vlastní modely inspirované hlavními trendy sezóny a vy si tak můžete oblečení v čínském stylu pořídit za pár korun. Čínský styl to znamená především okázalou hojnost, bohatství, nádherné výšivky a květinové či dračí potisky na hladkém lesknoucím se černém podkladu a jemné kožešinové detaily.

Temná romance

img

Viktoriánské prvky se tu a tam objevují v každé zimní kolekci, ale letos se představují zmodernizované a v novém pojetí jako jeden z hlavních trendů sezóny. Základním detailem tohoto stylu jsou především tmavé barvy v čele s černou a záplava sametu. Ten by se dal bez nadsázky označit jako materiál nadcházející sezóny. Samet je na pohled krásně hřejivá, elegantní a luxusní látka a pokud ho vkusně doplníte krajkou, výborně zapadnete do trendu temné romance. Hitem jsou také kabáty dlouhé až na zem, průsvitné maxi šaty doplněné mohutným svetrem nebo černé kožené detaily a korzety. 



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.

TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.



NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.